Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to bogate źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest możny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka wolno dodawać do chleba lub nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które i są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

także wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze pamiętaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz kiedy jest duża

to właściwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj właściwych wyborów żywieniowych.

konopne-olejki.pl

https://konopne-olejki.pl/cbd-jakie-wlasciwosci-mozemy-wyroznic/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.